Marksist.org

18 Mayıs, Cuma

Son güncelleme:06:46:21 AM GMT

BURADASINIZ: DÜNYA AFRİKA MISIR: MALİYE BAKANLIĞI ALEVLER İÇİNDE…

Mısır: Maliye Bakanlığı alevler içinde…

e-Posta Yazdır PDF
Mısır'da devrimcilerin Askeri Konsey üzerindeki baskısı her geçen gün daha fazla güçleniyor. Cumartesini pazara bağlayan gece, binlerce kişi Maliye Bakanlığı'na doğru yürüyüşe geçerek, binayı ateşe verdi. Devlet televizyonunun verdiği haberde, binanın alev alev yandığı görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde bir futbol karşılaşmasının ardından karşı devrimci güçler devrimcilere saldırmış, en az 74 devrimci hayatını kaybetmişti. O günden bu yana kitlelerin askeri yönetime karşı öfkesi her geçen gün büyüyor. Son günlerde askerlerle devrimci güçler arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Kitlelerin baskısı karşısında geri adım atmak zorunda kalan Askeri Konsey, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hızlandırılması için gerekeni yapacağı açıklamasında bulundu. 23 Şubat'a kadar adaylar belli olacak, Nisan veya Mayıs ayında da seçimler yapılabilecek.


E-mailPrintFavorites PDF Blogger Delicious Digg Facebook Friendfeed Google Haber.gen.tr Live MySpace StumbleUpon Twitter Yahoo