Marksist.org

18 Mayıs, Cuma

Son güncelleme:07:20:47 AM GMT

BURADASINIZ: HABERLER 12 EYLÜL SUÇ DUYURULARI HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

12 Eylül suç duyuruları hakkında inceleme başlatıldı

e-Posta Yazdır PDF

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Eylülcüler için yapılan suç duyuruları hakkında inceleme başlattı. Kenan Evren ve 12 Eylülcüler hakkındaki soruşturma için Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık görevlendirildi.

12 Eylül'de anayasa değişikliğinin halk tarafından kabul edilmesiyle darbecileri yargılanmaktan koruyan geçici 15. madde kalkmış, darbe karşıtları 13 Eylül sabahı İstanbul başsavcılığına giderek Kenan Evren ve darbeciler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İstanbul Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, Yetmez ama EVET aktivistlerinin şikayet dilekçelerini kabul ederken soruşturmayı yürütmek için görevlendirilecek savcının 12 Eylülcüler hakkındaki iddianameyi hazırlayacağını söylemişti.


E-mailPrintFavorites PDF Blogger Delicious Digg Facebook Friendfeed Google Haber.gen.tr Live MySpace StumbleUpon Twitter Yahoo