İstanbul'da yapılan bir basın açıklamasıyla SDP, TÖP, ESP, TAYAD ve çeşitli sol çevrelere dönük tutuklamalar protesto edildi. Sol çevreler hakkındaki iddiaların ve operasyonların tümüyle asılsız, hukuk dışı olduğu vurgulanarak tutukluların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.
DTP'nin siyasi yasaklı milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, BDP milletvekileri Sebahat Tuncel, Sırrı Sakık ve Akın Birdal, DSİP Genel Başkan Yardımcısı Şenol Karakaş ve DSİP MK üyesi Ayşe Demirbilek, Ahmet İnsel, Hilal Kaplan, Sırrı Süreyya Önder, Sami Evren, Gencay Gürsoy, Mete Çubukçu, ÇGD Başkanı Ahmet Abakay, Avukat Mebuse Tekay, Avukat Ergin Cimmen gibi pek çok isim basın toplantısına katılarak hukuk dışı iddiaları ve baskıları protesto etti.
İşkenceci polis şefi Hanefi Avcı ile sol örgütlerin yöneticilerinin birlikte yargılandığı, Avcı'nın bürsounda ele geçirilen gizli dinleme kayıtlarında yeralan Uğur Dündar, Cüneyt Özdemir gibi çok sayıda tanınmış ismin müdahil olarak yer aldığı Devrimci Karagah davası hakkındaki kuşkular büyüyor.
İstanbul'da Taksimhill Otel'de yapılan basın toplantısında yapılan açıklamada şunlar söylendi:
"Sosyalist Demokrasi Partisi ve Toplumsal Özgürlük Platformu'nun Hanefi Avcı ile doğrudan ve dolaylı olarak hiçbir ilişkisi yoktur, olamaz. Avcı'nın adının bir şekilde tutuklu yoldaşlarımızla yan yana getirilmesi ve arkadaşlarımızla birlikte söz konusu örgütle ilişki içinde olduğu suçlaması, bu davanın mantıksızlığını, saçmalığını ve hukuk dışılığı bakımından iyi bir göstergedir. Ayrıca öne sürülen iddiaların aksine Necdet Kılıç'ın SDP ve TÖP hiçbir bağı bulunmamaktadır."
Bir çok siyasi parti ve sol çevrenin desteklediği açıklamada, iddiaların ve suçlamaların asılsız olduğunu vurgulayarak polis operasyonlarını "komplo" olarak niteleyerek bu hukuksuzluğu durdurma çağrısı yaptı.
Fotoğraf: Özlem Can



'İDDİALAR ASILSIZ, ARKADAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILSIN'
















